Η στοχοποίηση δημοσιογράφων αποδοκιμάζεται διεθνώς και θορυβεί κάθε δημοκρατική κοινωνία
ΔΣ της ΕΣΗΕΜΘ:
Την έντονη ανησυχία του εξέφρασε με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας Θράκης σχετικά με τη στοχοποίηση δημοσιογράφου από ομάδα πολιτικών και εκπροσώπων της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη. Το ΔΣ της ΕΣΗΕΜΘ υπενθυμίζει τις καταστατικές αρχές που δεσμεύουν την ίδια και κάθε δημοσιογράφο της σε ό,τι αφορά την άσκηση του επαγγέλματος και υπογραμμίζει πως η στοχοποίηση δημοσιογράφων για το έργο τους αποτελεί πρακτική που αποδοκιμάζεται διεθνώς και θορυβεί κάθε δημοκρατική κοινωνία.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΔΣ έχει ως εξής:
“Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ διατυπώνει την έντονη ανησυχία του για τη στοχοποίηση του δημοσιογράφου Νίκου Αρβανίτη από ομάδα πολιτικών και εκπροσώπων της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.
Συγκεκριμένα, 17 πρόσωπα που προέρχονται από τον πολιτικό και τον αυτοδιοικητικό χώρο ή εκπροσωπούν φορείς της μειονότητας, σε ανακοίνωση που συνυπογράφουν, εξισώνουν το δημοσιογραφικό έργο του συναδέλφου με πρακτικές της χούντας των Συνταγματαρχών, χαρακτηρίζουν τον ίδιο υπηρέτη σκοτεινών κύκλων και ζητούν εισαγγελική παρέμβαση για -κατά τη διατύπωσή τους-
εγκλήματα που διαπράττονται μέσω του Τύπου.
Η ΕΣΗΕΜ-Θ, βάσει των καταστατικών αρχών της, υπερασπίζεται το δικαίωμα κάθε δημοσιογράφου να ασκεί σε συνθήκες ελευθερίας το δημοσιογραφικό του έργο και τονίζει ότι ενέργειες και αιτήματα όπως τα παραπάνω περιορίζουν το δικαίωμα αυτό.
Επιπλέον, υπενθυμίζει ότι η στοχοποίηση δημοσιογράφων για το έργο τους αποτελεί πρακτική που αποδοκιμάζεται διεθνώς και θορυβεί κάθε δημοκρατική κοινωνία”.