Επιστροφή με έθνικ στοιχεία για την Ελλάδα το 2024 και τη Μαρίνα Σάττι!
Eurovision:
Μαρίνα Σάττι λοιπόν! Ένα όνομα που ακουγόταν έντονα τα τελευταία χρόνια και έφτασε η στιγμή να μας εκπροσωπήσει. Στα 50 χρόνια της Ελλάδας στον διαγωνισμό καλείται να αλλάξει το momentum και να αποκτήσουμε ξανά την ταυτότητα που έχουμε χτίσει τόσα χρόνια κυρίως μέσα από τις έθνικ συμμετοχές μας! Το Μάλμε όπου θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός μας ταιριάζει τόσο για τις καλές θέσεις στην τελική κατάταξη όσο και για το στιλ του τραγουδιού όπου και τις δυο προηγούμενες φορές (1992 Κλεοπάτρα ) & ( 2013, Koza Mostra ft. Αγάθωνας ) ήταν με ελληνικό και έθνικ ηχόχρωμα.
Μέσω τηλεοπτικού show η επιλογή του τραγουδιού;
Η αρχική πληροφορία την οποία είχαμε ήταν ότι ο εκπρόσωπος μας για την επόμενη Eurovision θα επιλεγόταν μέσα από τη MINOS – EMI πράγμα το οποίο επιβεβαιώθηκε με την επίσημη ανακοίνωση!
Το τραγούδι δεν έχει επιλεγεί ακόμα και για αυτό έχει υπάρξει ανοιχτό κάλεσμα σε δημιουργούς απότην Ελλάδα αλλά και από άλλες χώρες, για να καταθέσουν τις προτάσεις τους σε ειδικά διαμορφωμένο link της ΕΡΤ από αύριο έως την 1η Δεκεμβρίου 2023 όπως ανακοινώθηκε από το δελτίο Τύπου!
Επιστροφή στο έθνικ στοιχείο για την Ελλάδα το 2024, κάτι που βλέπουμε ότι αρέσει πολύ από τις ήδη αντιδράσεις του κόσμου!
Μπορούμε να πούμε ότι η επιθυμία του κόσμου θα γίνει πραγματικότητα έπειτα από χρόνια αφού οι σκέψεις βρίσκονται γύρω από τη διεξαγωγή ενός τηλεοπτικού show ώστε να υπάρξει η συμμετοχή του κοινού για να αποφασίσει το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στον 68ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision!
Η επιλογή είναι πολύ καλή γιατί η Μαρίνα Σάττι μπορεί να είναι ταυτόχρονα και pop και ethnic και mainstream, όπως μπορεί με την ίδια άνεση να είναι και λυρική και urban και παραδοσιακή. Τα ευρωπαϊκά Μέσα την παρουσιάζουν ως πρέσβειρα της ελληνικής και βαλκανικής σκηνής, μιας ιδιαίτερης διαδρομής που παντρεύει την παραδοσιακή μουσική με την pop, τόσο κλασική όσο και σύγχρονη. Το 2017 κατέκτησε την κορυφή των charts με το single «Μάντισσα», ενώ λίγο αργότερα το κοινό υποδέχτηκε το «Πόνος Κρυφός», που έκανε πρεμιέρα στο γερμανικό COLORS (πρώτη φορά για έλληνα καλλιτέχνη με ελληνικό στίχο), παίρνοντας ακόμα μία πρωτιά στην πλατφόρμα NOWNESS, που παρουσίασε πρώτο το εξαιρετικό της video clip για το παραδοσιακό κομμάτι «Γιατί πουλί μ’».
Το 2017 ίδρυσε επίσης τις CHÓRES [ˈkɔɾɛs], ένα αμιγώς γυναικείο χορωδιακό σύνολο, αποτελούμενο από περισσότερες από 150 γυναίκες 15-60 χρόνων, του οποίου διατηρεί την καλλιτεχνική διεύθυνση –ένα καλλιτεχνικό φυτώριο που αποσκοπεί στη διάσωση, επεξεργασία και προώθηση του πλούτου της ελληνικής παράδοσης, αλλά και στη δημιουργία πρωτότυπου μουσικού ρεπερτορίου και παραστασιακών δράσεων σε συνεργασία με σύγχρονους καλλιτέχνες, ενώ αναβιώνει με μοναδικό τρόπο τα παραδοσιακά τραγούδια του χθες με τον ήχο και την αισθητική τού σήμερα.
Τον Μάιο του 2022, κυκλοφόρησε το πρώτο ολοκληρωμένο προσωπικό της άλμπουμ YENNA, ενώ το 2023 πειραματίστηκε παραδίδοντας το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ της FLABOURO αλλά και το TUCUTUM, ένα τραγούδι-σχόλιο πάνω στη βαλκανική trap, που αναδείχθηκε στο viral του καλοκαιριού!