Με στόχο την ανάδειξη της ποιότητας των ελληνικών τροφίμων
ΑΠΘ:
Τι είναι το FoodOmicsGR_RI; Ποιές οι τεχνολογίες που το στηρίζουν; Πώς μπορεί αυτό το πρόγραμμα να αναδείξει την ποιότητα των ελληνικών τροφίμων; Απαντήσεις τα ερωτήματα θα δώσει εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο ΑΠΘ και πιο συγκεκριμένα τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας και Καινοτομίας στις 18.00 το απόγευμα.
Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΑΠΘ:
«Εθνική Ερευνητική Υποδομή FoodOmicsGR_RI: Ενδελεχής χαρακτηρισμός και ανάδειξη της αλυσίδας αξίας των Ελληνικών τροφίμων» είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνεται από τη διεπιστημονική ομάδα BIOMIC_AUTh του ΑΠΘ, τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρες 12:00 με 18:00, στο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας και Καινοτομίας (ΚΕΔΕΚ) του ΑΠΘ, στη Θέρμη.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση του έργου FoodOmicsGR_RI, των τεχνολογιών της ερευνητικής υποδομής αλλά και των μεγάλων δυνατοτήτων συνέργειας με ερευνητικούς φορείς, εργαστήρια και επιχειρήσεις ιδιωτικές και δημόσιες.
Στο έργο συμμετέχουν οκτώ ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα: το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (συντονιστής του έργου), το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας και το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ).
Περισσότερες πληροφορίες για την Εθνική Ερευνητική Υποδομή FoodOmicsGR_RI: http://www.foodomics.gr”