Οι καινοτόμες εφαρμογές της Νευροεπιστήμης στο επίκεντρο Διεθνούς Συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη
ΑΠΘ:
Οι καινοτόμες εφαρμογές της Νευροεπιστήμης στο επίκεντρο Διεθνούς Συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη όπως αναφέρει το ΑΠΘ σε ανακοίνωσή του.
Πιο συγκεκριμένα:
“Όλες οι τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις στο πεδίο της Εφαρμοσμένης Νευροεπιστήμης και των καινοτόμων εφαρμογών της θα ανακοινωθούν στο Διεθνές Συνέδριο που διοργανώνουν η Εταιρεία Εφαρμοσμένης Νευροεπιστήμης (Society of Applied Neuroscience-SAN) και το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, από τις 15 έως τις 17 Σεπτεμβρίου, 2022, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Κτίριο Β).
Την έναρξη των εργασιών του ετήσιου Συνεδρίου Εφαρμοσμένων Νευροεπιστημών θα κηρύξει ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 18:00.
Κορυφαίοι προσκεκλημένοι ομιλητές που δραστηριοποιούνται ερευνητικά σε τομείς όπως είναι η νευροεπιστήμη, η νευρολογία, η ψυχιατρική και η κλινική ψυχολογία θα παρουσιάσουν ένα επιστημονικό πρόγραμμα το οποίο θα περιλαμβάνει θέματα που αφορούν τη νευρομηχανική και τις εφαρμογές της, τη νευροπλαστικότητα και τις τεχνικές προσομοίωσης για τη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας, τη νευροαπεικόνιση, τις νευρολογικές διαταραχές αλλά και τις προκλήσεις της νευροεπιστήμης σήμερα.
Στην ατζέντα του προγράμματος περιλαμβάνονται, επίσης, συμπόσια και ερευνητικά εργαστήρια γύρω από την Βιοπληροφορική και τη Νευροπληροφορική, γύρω από τη διαστημική ιατρική, και γύρω από τη σημασία της θεραπείας με νευροβιοανάδραση στην κατάχρηση αλκοόλ και ουσιών.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του τριημέρου, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη ευκαιρία να γνωρίσουν τις καινοτόμες τεχνολογίες, όπως τα φορητά γάντια ρομποτικής «ThessRoboGlove», και να μελετήσουν τις κλινικές Εφαρμογές της Νευροφυσιολογίας στη Διαχείριση Νευρομυοσκελετικών Ασθενών αλλά και να εξετάσουν τους παράγοντες που επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα της νευροανάδρασης. Επιπλέον, θα οργανωθούν πρακτικές συνεδρίες εκπαίδευσης στην νευροανατομία τόσο με κλασικούς τρόπους όσο και με αλληλεπίδραση με τεχνολογίες εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας.
Αναλυτικά, οι θεματικές ενότητες του Συνεδρίου είναι: Απεικόνιση του Εγκεφάλου, Δίκτυα & Συνδεσιμότητα, Εφαρμογές Νευρομηχανικής, Μέθοδοι στις Νευροεπιστήμες, Εφαρμογές Βιοανάδρασης/Νευροανάδρασης, Νευροπλαστικότητα και εφαρμογές διέγερσης για βελτίωση της νοητικής κατάστασης, Νευροεπιστημονικές εφαρμογές στις νευρολογικές διαταραχές, Νευροεπιστήμες σε ένα συνεχώς εξελισσόμενο περιβάλλον: Πανδημία & Κοινωνικές προκλήσεις.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του Συνεδρίου στον σύνδεσμο: https://san2022.org/schedule/”