Αύριο, 24 Μαΐου, τηλεδιαβούλευση για το Δημοτικό Άλσος Συκεών
Δήμος Νεάπολης-Συκεών:
Με το Δημοτικό Άλσος Συκεών (Δενδροφυτεία), η ανάπλαση του οποίου αποτελεί αντικείμενο μεγάλου σχεδίου, ανοίγει ο νέο κύκλος της διαβούλευσης του δήμου Νεάπολης-Συκεών με την κοινωνία και τους τοπικούς συλλογικούς φορείς και συλλόγους, για να ακολουθήσει την επόμενη ημέρα η διαβούλευση για το σχέδιο «Νέα Πόλη».
Στο πλαίσιο αυτό, η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Νεάπολη θα μετατραπεί εκ νέου σε στούντιο υπό την ευθύνη της πλατφόρμας Novoville, η οποία έχει και τον συντονισμό της όλης τηλεδιαβούλευσης, παρέχοντας τη δυνατότητα στους πολίτες όχι μόνο να παρακολουθήσουν αλλά να συμμετέχουν με ιδέες, προτάσεις και παρατηρήσεις.
Η διαβούλευση για το πρόγραμμα ανάπλασης του Δημοτικού Άλσους Συκεών (Δενδροφυτεία) θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 24 Μαΐου 2022, στις 6 μ.μ., μέσω τηλεδιάσκεψης.
Οι πολίτες και οι εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων μπορούν να παρακολουθήσουν αλλά και να συμμετέχουν ζωντανά από όπου κι αν βρίσκονται, μέσω του υπολογιστή, του τάμπλετ ή του έξυπνου κινητού τους τηλεφώνου (smartphone). Η παρακολούθηση, δε, και η συμμετοχή είναι εφικτή μέσα από τους παρακάτω συνδέσμους (links):
• Google Meet για ενεργή συμμετοχή με video και ήχο (https://meet.google.com/cpa-
• Σελίδα του δήμου Νεάπολης-Συκεών στο Facebook (live streaming video)
• Κανάλι YouTube του δήμου Νεάπολης-Συκεών (live streaming video)
• Ιστοσελίδα www.e-diavoulefsi.gr (live streaming video και περισσότερες πληροφορίες)
Στο… στούντιο της Νεάπολης θα έχουν πάρει θέση στο πάνελ ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Στέλιος Γκατζές, ο τοπικός αντιδήμαρχος Συκεών Μιχάλης Βουλγαρίδης, η πρόεδρος της Δ.Κ. Συκεών Ειρήνη Αυγερινού, η πολιτική μηχανικός του δήμου Εύη Τάκα, που εκπόνησε την πρόταση-σχέδιο και ο δασολόγος-συνεργάτης της Αναπτυξιακής Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης ΜΑΘ ΑΕ-ΑΟΤΑ, με την οποία συνεργάζεται ο δήμος Νεάπολης- Συκεών, ενώ την όλη διαδικασία θα συντονίζει η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Τσουκαλά.
«Σχεδιάζουμε το μέλλον της πόλης μας…»
Η εξέλιξη του νέου κύκλου διαβούλευσης μέσω τηλεδιάσκεψης έρχεται να δώσει συνέχεια στην πρωτοβουλία της διοίκησης του δήμου που βαδίζει σταθερά στις λεωφόρους του διαλόγου με την κοινωνία, ακολουθώντας με επιμονή στις αρχές της διαφάνειας και της διαβούλευσης. Να σημειωθεί ότι πρώτος ο δήμος Νεάπολης-Συκεών καθιέρωσε τη διαδικτυακή διαβούλευση στα θέματα του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού τα προηγούμενα χρόνια, και μάλιστα με τεράστια επιτυχία αφού συμμετείχαν στις διαδικασίες χιλιάδες πολίτες.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη, «με πρόκριμα την επιτυχία των προηγούμενων χρόνων, ο δήμος μας συνεχίζει πρωτοπόρος ‘‘ανοίγοντας’’ τη τηλεδιαβούλευση και σε άλλα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την κοινωνία με στόχο να ενεργοποιήσουμε τη νέα γενιά και την κοινωνία ώστε όλοι οι πολίτες να συμμετέχουν ενεργά και ουσιαστικά, με ιδέες, προτάσεις και παρατηρήσεις για τη διαχείριση κρίσιμων ζητημάτων που θα αφορούν την ποιότητα ζωής στα επόμενα χρόνια».
«Στόχος μας είναι να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές μια πόλη με υψηλές προδιαγραφές για μια διαρκώς βελτιούμενη ποιότητα ζωής των κατοίκων σε πολύ πυκνοδομημένες περιοχές. Και στη διαμόρφωση και στον σχεδιασμό του μέλλοντος μπορούν οι συμπολίτες μας να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο με ιδέες και προτάσεις», επισημαίνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, καλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν στη «βαθιά δημοκρατική και συμμετοχική διαδικασία».
Το έργο
Για το Δημοτικό Άλσος Συκεών (Δενδροφυτεία), συνολικής έκτασης 72 τρ., προτείνεται να περιλαμβάνει ήπιες παρεμβάσεις για τη μετατροπή του σε ένα αναβαθμισμένο πάρκο πολιτισμού, αθλητισμού, αναψυχής, ψυχαγωγίας και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για την ευρύτερη περιοχή ολόκληρης της πόλης.
Πρόκειται για ένα από τα πολύτιμα στολίδια του δήμου, ανεκτίμητο πνεύμονα πρασίνου και καθημερινό πόλο έλξης για εκατοντάδες μικρούς και μεγάλους πολίτες. Μεταξύ άλλων, στην υπό διαβούλευση μελέτη προτείνεται η κατασκευή θεματικών και βοτανικών κήπων -κήπων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης- οργάνωση ετήσιου φεστιβάλ κηποτεχνίας, η δημιουργία τόπου περιπέτειας (φυσικός τόπος εκπαίδευσης και παιχνιδιού- natural educational playscape), έντονη παρουσία του υγρού στοιχείου, η δημιουργία μικροτοποθεσιών άθλησης- εκγύμνανσης ενηλίκων με όργανα γυμναστικής, η δημιουργία μικροτοποθεσιών στάσης και καθιστικών για ξεκούραση, παιχνίδι, αναψυχή, πικ-νικ, παρατήρηση, καθώς και η εγκατάσταση εφήμερων οικολογικών λυόμενων κατασκευών για στέγαση εκθέσεων ή και φεστιβάλ όπως υπαίθριο μουσείο φυσικής ιστορίας, εκθέσεις τοπικής τέχνης, βιβλίου, κ.τ.λ..