Τελικός Κυπέλλου: ΠΑΟΚ και ΠΑΟ ζήτησαν από 22.000 εισιτήρια
Καλά τα νέα για το γήπεδο της Τούμπας :
Από 22.000 εισιτήρια αιτήθηκαν ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας που θα διεξαχθεί το Σάββατο 21 Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.
Στη σημερινή (4/5) πρώτη σύσκεψη των δύο φιναλίστ με τους αξιωματούχος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, συζητήθηκαν οι όροι διεξαγωγής του καταληκτικού αγώνα της διοργάνωσης και τα μέτρα που θα πρέπει να ισχύσουν, προκειμένου να διεξαχθεί ένας τελικός “γιορτή”.
Και οι δύο ομάδες τόνισαν πως θα πρέπει να εξασφαλιστεί η παρουσία όσο το δυνατόν περισσότερων φιλάθλων στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, ζητώντας από κοινού 22.000 εισιτήρια για κάθε φιναλίστ. Όπως τόνισαν, δε, τα 44.000 εισιτήρια προς τις ομάδες και τα 5.000 εισιτήρια της Ομοσπονδίας (για να καλύψει τις δικές της ανάγκες σε χορηγούς κι όχι μόνο) είναι ο ανώτερος αριθμός που εγγυάται την ασφάλεια του τελικού.
Αναφέρθηκε, δε, ως παράδειγμα και ο τελικός του Κυπέλλου του 2014, στο ίδιο στάδιο, όπου έδωσαν το “παρών” στις κερκίδες 46.000 φίλαθλοι (από 23.000 εισιτήρια είχε πάρει η κάθε ομάδα) κι αυτό θα τονιστεί και στην αυριανή (Πέμπτη, 5/5) νέα σύσκεψη που θα ακολουθήσει ανάμεσα στις ομάδες, την ομοσπονδία και την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία θα έχει τον τελευταίο λόγο για τον αριθμό των εισιτηρίων που θα δοθούν.
Αυτό που ζητήθηκε επίσης απ’ τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, είναι να μην πέσει ο τελικός αριθμός των εισιτηρίων κάτω απ’ τις 17.000 για κάθε ομάδα (θα υπάρξουν σχετικές “πιέσεις” επ’ αυτού), ενώ συμφωνήθηκε οι τιμές να είναι προσιτές για τον κόσμο, δεδομένης και της πολύ δύσκολης οικονομικής συγκυρίας…
Το ΣΤΕ για το γήπεδο του ΠΑΟΚ
Θετική ήταν η νομική έκβαση για δύο πολύ σημαντικά και πολυαναμενόμενα έργα σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά που δρομολόγησε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ειδικότερα, διπλό «πράσινο φως» άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας στα Σχέδια Προεδρικού Διατάγματος τόσο για την ανέγερση του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ και την ανάπλαση στον περιβάλλοντα χώρο στην Τούμπα Θεσσαλονίκης όσο και για την αστική αναζωογόνηση στον Άγιο Διονύσιο στον Πειραιά.
Όπως ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, «οι θετικές γνωμοδοτήσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας σε δύο πολύ σημαντικά Σχέδια Προεδρικού Διατάγματος που είχαμε αποστείλει είναι μια σημαντική επιβράβευση της συστηματικής δουλειάς που έχει γίνει και εξελίσσεται στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας».
Σύμφωνα με τον κ. Ταγαρά, «ο ΠΑΟΚ και η Θεσσαλονίκη αποκτούν ένα υπερσύγχρονο γήπεδο με αθλητικές εγκαταστάσεις που αρμόζουν στην ιστορία της ομάδας και της πόλης. Πλέον, μπορούν να ξεκινήσουν όλα τα απαραίτητα έργα και για το νέο γήπεδο και για την ανάπλαση της περιοχής πέριξ του γηπέδου. Η δέσμευση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, γίνεται πράξη με τη Θεσσαλονίκη να “αλλάζει” σελίδα, σε συνδυασμό με σειρά έργων που έχουν δρομολογηθεί και υλοποιούνται σε όλη την πόλη».
Ειδικότερα, το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο που ενέκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο προβλέπει τον εκσυγχρονισμό των ποδοσφαιρικών εγκαταστάσεων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την ανάπτυξη νέων, σύγχρονων προδιαγραφών και απαιτήσεων των FIFA / UEFA. Παράλληλα, με τη θετική γνωμοδότηση για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης και τα έργα αστικής ανάπλασης της ευρύτερης περιοχής του γηπέδου του ΠΑΟΚ.
ε τη θετική γνωμοδότηση του ΣτΕ στο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του ΥΠΕΝ για το ΕΠΣ του γηπέδου του ΠΑΟΚ, καθορίζονται χρήσεις γης, εγκρίνεται περιβαλλοντικά το έργο, ενώ η περιοχή που περιβάλλει τις αθλητικές εγκαταστάσεις (έκταση Αλάνας Τούμπας) θα μπορέσει να αποτελέσει έναν υπερτοπικό πόλο έλξης κατοίκων και επισκεπτών με χώρους πρασίνου και χρήσεις πολιτισμού και αναψυχής.
ΑΠΕ/ΜΠΕ