ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  • Την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το εναρκτήριο λάκτισμα των φετινών γιορτών

    Άσκηση Θεσσαλονίκης:

  • ΒΕΘ και Υπουργείο Παιδείας ενώνουν τις δυνάμεις τους

    Συμφωνία για υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας:

  • Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου: Στην τελική ευθεία η προσθήκη του τοπωνυμίου «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ» στο όνομα του Δήμου – Στο Συμβούλιο της Επικρατείας η υπόθεση

    Υλοποιείται μία ακόμα προεκλογική δέσμευση του δημάρχου, Λευτέρη Αλεξανδρίδη:

  • «Ταυτοποίηση δραστών Ρουβίκωνα-Ανάγκη ενίσχυσης ποινικού οπλοσταστασίου »

    Από τον Στράτο Σιμόπουλο, βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης, ΝΔ:

  • «Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους αγρότες σαν εχθρούς με αυταρχισμό και βία – Ο αγώνας τους είναι δίκαιος»

    Δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτη Φάμελλου από τα Μάλγαρα:

  • Ν. Ανδρουλάκης: «Καλώ τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης να συνεννοηθούμε για την αναθεώρηση του άρθρου 86»

    ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ:

  • Από τις 13 Δεκεμβρίου αρχίζει το εορταστικό ωράριο

    Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης:

  • COP30: Πόσο ειλικρινείς είναι οι “υπερασπιστές” του περιβάλλοντος;

    Πράσινοι- Οικολογία:


    • Don't miss new videos
      Sign in to see updates from your favourite channels


Dion TV Dion TV Dion TV
Floroil
MrGadget
Dion TV Dion TV Dion TV
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
      • ΞΥΠΝΑΜΕ ΜΑΖΙ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΜΑΖΙ

      • ΕΝ ΒΕΡΟΙΑ

      • ΑΝΩ ΚΑΤΩ

      • ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ

      • ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟ

      • ΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΣΑΣ

      • ΜΑΖΙ

      • Η ΦΩΝΗ ΣΟΥ

      • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

      • ΩΣ ΠΟΤΕ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ;

      • Ο ΠΑΛΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

      • ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

      • ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

      • Σε εξέλιξη μεγάλα έργα στο Δήμο Νέας Προποντίδας |04/12/25| Ξεκινάμε Μαζί
        21:13

        Σε εξέλιξη μεγάλα έργα στο Δήμο Νέας Προποντίδας |04/12/25| Ξεκινάμε Μαζί

        Συνεχίζει βάσει των αρχών του το Κίνημα Δημοκρατίας |05/12/25| Ξεκινάμε Μαζί
        22:26

        Συνεχίζει βάσει των αρχών του το Κίνημα Δημοκρατίας |05/12/25| Ξεκινάμε Μαζί

        Ποιοί οι λόγοι παραίτησης από την Αντιδημαρχία Κορδελιού – Ευόσμου |05/12/25| Ξεκινάμε Μαζί
        20:19

        Ποιοί οι λόγοι παραίτησης από την Αντιδημαρχία Κορδελιού – Ευόσμου |05/12/25| Ξεκινάμε Μαζί

        50 Χρόνια από την επίσκεψη του Βαλερί Ζισκάρ ΝτΕστέν στην Ελλάδα |04/12/25| Ξεκινάμε Μαζί
        25:16

        50 Χρόνια από την επίσκεψη του Βαλερί Ζισκάρ Ντ’Εστέν στην Ελλάδα |04/12/25| Ξεκινάμε Μαζί

        Επικαιρότητα | Εν Βεροία | 05/12/25

        Επικαιρότητα | Εν Βεροία | 05/12/25

        Επικαιρότητα | Εν Βεροία | 04/12/25
        27:27

        Επικαιρότητα | Εν Βεροία | 04/12/25

        Επικαιρότητα | Εν Βεροία | 03/12/25

        Επικαιρότητα | Εν Βεροία | 03/12/25

        Επικαιρότητα | Εν Βεροία | 02/12/25

        Επικαιρότητα | Εν Βεροία | 02/12/25

        Ο Θοδωρής Σδρούλιας στο ¨ΑΝΩ ΚΑΤΩ΄΄ Το δελτίο ειδήσεων … αλλιώς! | 05/12/2025
        37:33

        Ο Θοδωρής Σδρούλιας στο ¨ΑΝΩ ΚΑΤΩ΄΄ Το δελτίο ειδήσεων … αλλιώς! | 05/12/2025

        Δεύτερο Μέρος ¨ΑΝΩ ΚΑΤΩ΄΄ Το δελτίο ειδήσεων … αλλιώς! | 05/12/2025
        37:52

        Δεύτερο Μέρος ¨ΑΝΩ ΚΑΤΩ΄΄ Το δελτίο ειδήσεων … αλλιώς! | 05/12/2025

        Ο Γιώργος Κόκκας στο ¨ΑΝΩ ΚΑΤΩ΄΄ Το δελτίο ειδήσεων … αλλιώς! | 04/12/2025
        22:01

        Ο Γιώργος Κόκκας στο ¨ΑΝΩ ΚΑΤΩ΄΄ Το δελτίο ειδήσεων … αλλιώς! | 04/12/2025

        Πρώτο μέρος ¨ΑΝΩ ΚΑΤΩ΄΄ Το δελτίο ειδήσεων … αλλιώς! | 01/12/2025
        29:54

        Πρώτο μέρος ¨ΑΝΩ ΚΑΤΩ΄΄ Το δελτίο ειδήσεων … αλλιώς! | 01/12/2025

        Στοχασμοί για τη Φιλοσοφία του Δικαίου | Φιλοσοφικοί Διάλογοι 05/12/2025

        Στοχασμοί για τη Φιλοσοφία του Δικαίου | Φιλοσοφικοί Διάλογοι 05/12/2025

        Η κοσμοθεωρία των Βίκινγκς: Άνθρωπος και φύση | Φιλοσοφικοί Διάλογοι 10/11/2025
        52:48

        Η κοσμοθεωρία των Βίκινγκς: Άνθρωπος και φύση | Φιλοσοφικοί Διάλογοι 10/11/2025

        Tabula rasa: Φύση ή Διδασκαλία;  | Φιλοσοφικοί Διάλογοι 30/10/2025

        Tabula rasa: Φύση ή Διδασκαλία; | Φιλοσοφικοί Διάλογοι 30/10/2025

        Φιλοσοφία και Κινηματογράφος | Φιλοσοφικοί Διάλογοι 24/10/2025

        Φιλοσοφία και Κινηματογράφος | Φιλοσοφικοί Διάλογοι 24/10/2025

        ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟ  – Κοκόνια Θεσσαλονίκης, η 19η Κοκονοσυνάντηση – Μαρία Σγούρου Ψυχολόγος
        25:56

        ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟ – Κοκόνια Θεσσαλονίκης, η 19η Κοκονοσυνάντηση – Μαρία Σγούρου Ψυχολόγος

        ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟ  – YORKSHIRE
        21:53

        ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟ – YORKSHIRE

        ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟ – ΘΕΜΗΣ ΦΟΥΣΙΑΣ εκπαιδευτής σκύλων – ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΔΡΙΒΑΚΟΥ ψυχολόγος
        30:19

        ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟ – ΘΕΜΗΣ ΦΟΥΣΙΑΣ εκπαιδευτής σκύλων – ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΔΡΙΒΑΚΟΥ ψυχολόγος

        Η κ. Ειρήνη Παπαλέξη και η Λίλα – Ο κ. Κωνσταντίνος Χριστόπουλος εκτροφείο Κοκονιών Sogno Greco
        25:16

        Η κ. Ειρήνη Παπαλέξη και η Λίλα – Ο κ. Κωνσταντίνος Χριστόπουλος εκτροφείο Κοκονιών Sogno Greco

        Τα Μαγειρέματα της Έλσας |  Γκαβοψαρα παραδοσιακή συνταγή | 21/11/25

        Τα Μαγειρέματα της Έλσας | Γκαβοψαρα παραδοσιακή συνταγή | 21/11/25

        Τα Μαγειρέματα της Έλσας |  Γιαούρτι με τοπικό παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού | 07/11/25
        10:25

        Τα Μαγειρέματα της Έλσας | Γιαούρτι με τοπικό παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού | 07/11/25

        Τα Μαγειρέματα της Έλσας |  Συνταγή πρωινό τσουμούρ | 19/10/25
        13:25

        Τα Μαγειρέματα της Έλσας | Συνταγή πρωινό τσουμούρ | 19/10/25

        Τα Μαγειρέματα της Έλσας | Γλυκό του κουταλιού αχλαδόμηλο | 16/02/24
        20:20

        Τα Μαγειρέματα της Έλσας | Γλυκό του κουταλιού αχλαδόμηλο | 16/02/24

        ΜΑΖΙ με τον Γαβριήλ Αβραμίδη 05/11/2025
        47:32

        “ΜΑΖΙ” με τον Γαβριήλ Αβραμίδη 05/11/2025

        ΜΑΖΙ με τον Γαβριήλ Αβραμίδη 27/10/2025
        47:39

        ΜΑΖΙ με τον Γαβριήλ Αβραμίδη 27/10/2025

        ΜΑΖΙ με τον Γαβριήλ Αβραμίδη 22/10/2025
        49:25

        ΜΑΖΙ με τον Γαβριήλ Αβραμίδη 22/10/2025

        ΜΑΖΙ με τον Γαβριήλ Αβραμίδη 15/10/2025
        55:55

        ΜΑΖΙ με τον Γαβριήλ Αβραμίδη 15/10/2025

        Η Φωνή Σου | 28/03/2025

        Η Φωνή Σου | 28/03/2025

        Η Φωνή Σου | 05/03/2025
        47:19

        Η Φωνή Σου | 05/03/2025

        Η Φωνή Σου | 31/01/2025

        Η Φωνή Σου | 31/01/2025

        Screenshot_1
        54:31

        Η Φωνή Σου | 17/01/2024

        Η Αλήθεια της Πόλης | 09/07/2025
        01:21:33

        Η Αλήθεια της Πόλης | 09/07/2025

        Η Αλήθεια της Πόλης | 25/06/2025
        01:09:10

        Η Αλήθεια της Πόλης | 25/06/2025

        Η Αλήθεια της Πόλης | 11/06/2025
        01:05:33

        Η Αλήθεια της Πόλης | 11/06/2025

        Η Αλήθεια της Πόλης | 21/05/2025
        01:11:28

        Η Αλήθεια της Πόλης | 21/05/2025

        Ως Πότε Συμπολίτες; | 05/05/2025

        Ως Πότε Συμπολίτες;  |  28/04/2025
        58:54

        Ως Πότε Συμπολίτες; | 28/04/2025

        Ως Πότε Συμπολίτες;  |  21/04/2025
        50:53

        Ως Πότε Συμπολίτες; | 21/04/2025

        Ως Πότε Συμπολίτες;  |  14/04/2025
        53:02

        Ως Πότε Συμπολίτες; | 14/04/2025

        Οι αντιδράσεις των οδηγών ταξί για τον νέο ΚΟΚ | 06/06/25 |
        19:18

        Οι αντιδράσεις των οδηγών ταξί για τον νέο ΚΟΚ | 06/06/25 |

        Οι προκλήσεις για τα μικρά και ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία στη Θεσσαλονίκη | 06/06/25 |
        24:15

        Οι προκλήσεις για τα μικρά και ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία στη Θεσσαλονίκη | 06/06/25 |

        Πώς πρέπει να γίνεται το κλάδεμα δέντρων στη Θεσσαλονίκη; | 06/06/25 |
        18:35

        Πώς πρέπει να γίνεται το κλάδεμα δέντρων στη Θεσσαλονίκη; | 06/06/25 |

        Μεγάλη συνεργασία για την προστασία του περιβάλλοντος | 06/06/25 |
        19:49

        Μεγάλη συνεργασία για την προστασία του περιβάλλοντος | 06/06/25 |

        Κοντά στους Αγρότες | 27/06/24

        Κοντά στους Αγρότες | 27/06/24

        Κοντά στους Αγρότες | 22/06/24
        56:14

        Κοντά στους Αγρότες | 22/06/24

        Κοντά στους Αγρότες | 15/06/24
        58:57

        Κοντά στους Αγρότες | 15/06/24

        Κοντά στους Αγρότες | 12/06/24
        58:06

        Κοντά στους Αγρότες | 12/06/24

        ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΟΥ ΒΕΛΟΥΣ Α ΜΕΡΟΣ 15-12-2019
        28:48

        ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΟΥ ΒΕΛΟΥΣ Α ΜΕΡΟΣ 15-12-2019

        ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΟΥ ΒΕΛΟΥΣ Β ΜΕΡΟΣ 15-12-2019
        23:04

        ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΟΥ ΒΕΛΟΥΣ Β ΜΕΡΟΣ 15-12-2019

        ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ ΜΑΡΙΝΗΣ 14-12-2019
        28:09

        ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ ΜΑΡΙΝΗΣ 14-12-2019

        ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΒΛΑΝΤΗ 05-05-2019
        25:19

        ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΒΛΑΝΤΗ 05-05-2019

  • LIFESTYLE
  • LIVE NOW!
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

Ενημέρωση του ΕΦΕΤ για τα Σαρακοστιανά

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε :

7 Μαρτίου 2022 4 Μαρτίου 2022

Δελτίο Τύπου Κατά την περίοδο της Σαρακοστής και ιδιαίτερα το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας,  σύμφωνα με τις διατροφικές μας συνήθειες, προβαίνουμε στην προμήθεια και κατανάλωση  συγκεκριμένων νηστίσιμων τροφίμων.

Εκτός από φρούτα, λαχανικά και δημητριακά τα σαρακοστιανά εδέσματα περιλαμβάνουν ως επί το πλείστον αλιεύματα, πολλά εκ των οποίων  είναι από τη φύση τους ευαλλοίωτα. Η ορθή επιλογή των τροφίμων, η μεταφορά στο σπίτι  όσων χρειάζονται ψύξη το συντομότερο δυνατό, οι προσεκτικοί χειρισμοί των τροφίμων στο  σπίτι (π.χ. καθαριότητα, συντήρηση σε κατάλληλη θερμοκρασία, καλό μαγείρεμα κ.λπ.)  αποτελούν πρακτικές πρωταρχικής σημασίας για την αποφυγή αρνητικών επιπτώσεων στην  υγεία.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. με γνώμονα τη διασφάλιση της διάθεσης ασφαλών τροφίμων και την προστασία  των συμφερόντων των καταναλωτών από αθέμιτες πρακτικές, ενισχύει τους ελέγχους στην  αγορά των τροφίμων κατά την περίοδο της Σαρακοστής. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των καταναλωτών, ακολουθούν ορισμένες χρήσιμες συμβουλές  για την επιλογή τροφίμων που καταναλώνονται την περίοδο της Σαρακοστής:

Κεφαλόποδα (π.χ. χταπόδια, καλαμάρια, θράψαλα, σουπιές)  Στην αγορά απαντώνται είτε ως νωπά, είτε ως κατεψυγμένα, είτε ως αποψυγμένα.

Για τα νωπά πρέπει να προσέχουμε:

Την οσμή που πρέπει να είναι οσμή θάλασσας και όχι δυσάρεστη οσμή αμμωνίας ή  οποιαδήποτε άλλη οσμή, ξένη προς το προϊόν.

Την επιφάνεια του σώματος να είναι υγρή και γυαλιστερή.

Τα πλοκάμια και οι βεντούζες να αντέχουν σε ελαφρύ τράβηγμα και να μην αποσπώνται  εύκολα.

Τη σάρκα να είναι συμπαγής, ελαστική και γυαλιστερή.

Τα μάτια να είναι γυαλιστερά, ζωηρά χωρίς κηλίδες.

Η αξία του καλαμαριού είναι υπερδιπλάσια από αυτή του θράψαλου και οι καταναλωτές  πρέπει να είναι προσεκτικοί σ’ αυτή την ειδική περίπτωση αγοράς σαρακοστιανών.

Η πιο  χαρακτηριστική μορφολογική διαφορά ανάμεσα στα καλαμάρια και τα θράψαλα είναι η  μορφή του πτερυγίου στο σώμα τους.

Τα καλαμάρια έχουν ένα ρομβοειδές πτερύγιο που  εκτείνεται στο μεγαλύτερο μήκος του σώματός τους ενώ το πτερύγιο στα θράψαλα είναι  τριγωνικού σχήματος και πιο πεπλατυσμένο σε σχέση με το μήκος του σώματός τους.

Όταν  τα δύο είδη εκτίθενται νωπά πάνω στον πάγο είναι επίσης χαρακτηριστική η διαφορά στο  μήκος των δύο από τα δέκα πλοκάμια τους.

Τα καλαμάρια έχουν δύο χαρακτηριστικά πιο  επιμήκη πλοκάμια σε σχέση με τα υπόλοιπα οκτώ, ενώ στα θράψαλα και τα δέκα πλοκάμια  είναι παρόμοιου μήκους.

Η διαφορά στα δύο είδη είναι δύσκολο να παρατηρηθεί όταν  σερβίρονται ή πωλούνται σε ροδέλες.

Tα κατεψυγμένα (συσκευασμένα ή χύμα) κεφαλόποδα δεν πρέπει να πωλούνται με  αλλοιώσεις της χροιάς τους, ενώ συνήθως φέρουν ένα στρώμα πάγου (επίπαγος).

Μετά την  απόψυξη το περιεχόμενο πρέπει να φέρει το χρώμα και την οσμή του νωπού προϊόντος.

Στη  συσκευασία πρέπει να υπάρχει το σήμα αναγνώρισης της εγκατάστασης.

Για τα αποψυγμένα αλιεύματα πρέπει να γνωρίζουμε ότι παράγονται μόνο εντός  εγκεκριμένων εγκαταστάσεων, διότι απαγορεύεται η απόψυξη των κατεψυγμένων στο  λιανεμπόριο.

Κατά την πώλησή τους πρέπει υποχρεωτικά να φέρουν εμφανή την ένδειξη της  αποψυγμένης κατάστασής τους, τόσο στην ενδεικτική πινακίδα πώλησης, όσο και στις  ενδείξεις επί της συσκευασίας τους.

Οστρακοειδή (π.χ. μύδια, κυδώνια, γυαλιστερές, στρείδια, αχιβάδες, χτένια) Εφόσον πωλούνται με κέλυφος θα πρέπει να είναι ζωντανά και αυτό φαίνεται από:

Τα κελύφη που πρέπει να είναι κλειστά και να ανοίγουν πολύ δύσκολα ή αν είναι  μερικώς ανοιχτά με την ελάχιστη πίεση πάνω στο κέλυφός τους να κλείνουν μόνα τους  ερμητικά.

Το περιεχόμενο που πρέπει να είναι υγρό, καθαρό και άοσμο.

Τη σάρκα που πρέπει να είναι υγρή, γερά προσκολλημένη στο κέλυφος (με τσίμπημα  καρφίτσας ή με λίγες σταγόνες λεμονιού να προκαλείται συστολή του σώματος).

Όσον αφορά τα αποφλοιωμένα μύδια που πωλούνται πάνω σε πάγο, θα πρέπει η σάρκα τους  να είναι γυαλιστερή, συνεκτική και να έχει μυρωδιά θάλασσας.

Τα μύδια πωλούνται επίσης και κατεψυγμένα με κέλυφος ή χωρίς κελύφη.

Επάνω στη  συσκευασία πρέπει να υπάρχει το σήμα αναγνώρισης της εγκατάστασης.

Μαλακόστρακα (π.χ. γαρίδες, καραβίδες, αστακοί, καβούρια)  Τα βρίσκουμε στην αγορά είτε ως νωπά, είτε ως κατεψυγμένα, είτε ως αποψυγμένα.

Για τα νωπά πρέπει :

Η οσμή να είναι ευχάριστη (σαν την οσμή της θάλασσας).

Τα πόδια τους να είναι στερεά κολλημένα στο σώμα και σκληρά.

Η μεμβράνη του θώρακα να είναι τεντωμένη, ανθεκτική και διαφανής.

Το κεφάλι και ο θώρακας να είναι ανοιχτόχρωμα, όχι μελανού χρώματος και να μην  έχουν μαύρες κηλίδες.

Να έχουν αντανακλαστικές κινήσεις στα μάτια, στις κεραίες και στα πόδια όταν είναι  ζωντανά.

Γενικά, να γνωρίζουμε ότι οι φρέσκες γαρίδες γλιστρούν εύκολα από το χέρι και δεν  παρουσιάζουν δυσάρεστη οσμή.

Αχινοί:

Οι αχινοί πρέπει κατά την αγορά τους να είναι ζωντανοί, γεγονός που φαίνεται από την  κίνηση των αγκαθιών τους.

Όταν επιλέγουν κονσέρβες ιχθυωδών που διατηρούνται στο ψυγείο ή εκτός ψυγείου, οι  καταναλωτές πρέπει να προσέχουν να μην είναι διογκωμένες, να μην παρουσιάζουν εξωτερική  σκουριά, να μην υπάρχει διαρροή του υγρού περιεχομένου.

Επίσης, είναι προς όφελος των  καταναλωτών να διαβάζουν προσεκτικά τις ενδείξεις στη συσκευασία.

Άλλα σαρακοστιανά εδέσματα:

Ο ταραμάς πρέπει να έχει χρώμα ομοιόμορφο, σύσταση μαλθακή και όχι πικρή ή όξινη  γεύση.

Πιθανή αλλοίωση στον ταραμά διαπιστώνεται από την εμφάνιση μούχλας, την  ξηρότητα ή την τάγγιση.

Το τουρσί θα πρέπει να καταναλώνεται με φειδώ από άτομα με ευαισθησία στο στομάχι ή και  να αποφεύγεται λόγω της οξύτητάς του.

Τέλος, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδεικνύουν οι καταναλωτές που πάσχουν από αλλεργίες στην επισήμανση του χαλβά, προκειμένου να μην καταναλώσουν χαλβά που περιέχει  αλλεργιογόνα συστατικά.

Μόλις οι καταναλωτές επιλέξουν τα σαρακοστιανά που χρειάζονται ψύξη, πρέπει να τα  μεταφέρουν στο σπίτι και να τα τοποθετούν το συντομότερο δυνατό στο οικιακό ψυγείο.

Πρέπει να έχει γίνει επαλήθευση της τήρησης των απαιτούμενων θερμοκρασιών ψύξης και  κατάψυξης από το οικιακό ψυγείο με χρήση κατάλληλου (όχι υδραργυρικού) θερμόμετρου ή  από κάποιον τεχνικό.

Αυτή η επαλήθευση στα πλαίσια π.χ. ετήσιας συντήρησης είναι  σημαντική για την αποφυγή αλλοιώσεων των τροφίμων που αποθηκεύονται σε ψύξη ή  κατάψυξη.   Στο οικιακό ψυγείο η ορθή θερμοκρασία συντήρησης είναι από +1°C έως +4°C. Στην  οικιακή κατάψυξη η θερμοκρασία πρέπει να είναι μικρότερη ή το πολύ ίση με -18°C.   Μετά τη σωστή συντήρηση αυτών των ευαλλοίωτων τροφίμων, είναι αναγκαίο να τηρούνται  ορθές πρακτικές υγιεινής των τροφίμων κατά την προετοιμασία του τελικού γεύματος, όπως η  καθαριότητα των χεριών, το σχολαστικό πλύσιμο στην κουζίνα και η απολύμανση των  επιφανειών, των σκευών, των πάγκων κοπής, των νιπτήρων και το καλό μαγείρεμα.

Κοινοποίηση σε
Previous Post
αρχείο λήψης

Βοήθεια στην Ουκρανία απέστειλε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

Next Post
ΔΟΞΑΤΕΛΟΣ

Μια παράσταση για το περιοδικό “Σχεδία”

Floroil

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ DION TV

 

 

 

 

 

 

ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΚΠΟΜΠΕΣ – ΝΕΑ – ΑΡΘΡΑ

Ανδρέου Γεωργίου 46, Θεσσαλονίκη
231 231 5300

diontileorash@gmail.com

 

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Copyright © 2021 Dion TV. Ανάπτυξη λογισμικού από την OBS Hellas


    • Don't miss new videos
      Sign in to see updates from your favourite channels


  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
    • ΞΥΠΝΑΜΕ ΜΑΖΙ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΜΑΖΙ
    • ΕΝ ΒΕΡΟΙΑ
    • ΑΝΩ ΚΑΤΩ
    • ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ
    • ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟ
    • ΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΣΑΣ
    • ΜΑΖΙ
    • Η ΦΩΝΗ ΣΟΥ
    • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
    • ΩΣ ΠΟΤΕ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ;
    • Ο ΠΑΛΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
    • ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
    • ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
  • LIFESTYLE
  • LIVE NOW!
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV