Πλήθος επισκεπτών και εκπροσώπων φορέων βρέθηκαν φέτος στον εκθεσιακό χώρο του ΠΑΜΑΚ στο ειδικό θεματικό περίπτερο 14, AKADEMIA
Στη διάρκεια της 87ης ΔΕΘ:
Πλήθος επισκεπτών και εκπροσώπων φορέων βρέθηκαν φέτος στον εκθεσιακό χώρο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στο ειδικό θεματικό περίπτερο 14, AKADEMIA, κατά τη διάρκεια της 87ης ΔΕΘ.
Τους υποδέχτηκαν και τους ενημέρωσαν για τις δραστηριότητες του Πανεπιστημίου οι πρυτανικές Αρχές, μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, κοσμήτορες και πρόεδροι Τμημάτων, μέλη του διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του Ιδρύματος, εκπρόσωποι φοιτητικών ομάδων, όπως και προσωπικό του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, το Ίδρυμα παρουσίασε τα προπτυχιακά, τα μεταπτυχιακά, τα διδακτορικά και μεταδιδακτορικά του προγράμματα, τα προγράμματα εξειδίκευσης, καθώς και τις γενικότερες δράσεις και πρωτοβουλίες του για τη διασύνδεσή του με επιστημονικούς, οικονομικούς και πολιτιστικούς φορείς, αλλά και γενικότερα την κοινωνία της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην εκπαιδευτική και κοινωνική εξωστρέφεια, την κυβερνοασφάλεια, σε προγράμματα για τον πολιτισμό τον τουρισμό και την εκπαίδευση, σε καινοτόμες εφαρμογές ανοιχτού λογισμικού, καθώς και στην «πράσινη» ανάπτυξη. Παράλληλα, εκτενή παρουσία είχαν σημαντικές πρωτοβουλίες, όπως συνεργασίες με γειτονικές χώρες μέσω του προγράμματος Interreg, το Διεθνές Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην Τέχνη» (i RoDi), το Teen Business School που αφορά την νεανική επιχειρηματικότητα, η γνωστή Ακαδημία Ρομποτικής, το καινοτόμο πρόγραμμα Baby Artist, η Ομάδα Ανοιχτού Λογισμικού, η «Προθερμοκοιτίδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας», καθώς και το «Εργαστήριο Αυτισμού».
Όπως επισήμανε ο πρύτανης του Ιδρύματος, καθηγητής Στυλιανός Δ. Κατρανίδης, «η παρουσία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην 87η ΔΕΘ σηματοδότησε για ακόμη μια φορά την προσήλωση του Ιδρύματος στην εξωστρέφεια, η οποία, μεταξύ άλλων, σημαίνει σύνδεση, στενή συνεργασία και ενεργό συμμετοχή στους οικονομικούς και παραγωγικούς θεσμούς και φορείς όχι μόνον της πόλης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Μάλιστα, στη φετινή ΔΕΘ που τιμώμενη χώρα ήταν η Βουλγαρία, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας αξιοποιώντας το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Interreg είχε να παρουσιάσει, εκτός όλων των άλλων δράσεών του, μια πρωτοβουλία ερευνητικής συνεργασίας με τη γειτονική χώρα, στον τομέα της γνώσης και της καινοτομίας».