Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή όπλο κατά της άνοιας
Προσέχοντας για να μην ξεχάσουμε/Η συνεργασία της ΔΙΟΝ Τηλεόρασης με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών:
Πώς μπορεί η σωστή και ισορροπημένη διατροφή να προστατέψει τον ανθρώπινο εγκέφαλο από το Alzheimer κι άλλες συναφείς διαταραχές; Υπάρχουν κάποιες τροφές που θωρακίζουν τον οργανισμό μας; Πότε θα πρέπει κάποιος να αρχίσει να προσέχει τη διατροφή του; Ελαιόλαδο, μούρα, ξηροί καρποί για παράδειγμα… αλκοόλ;
Απαντήσεις στα ερωτήματα έδωσε στη ΔΙΟΝ Τηλεόραση έδωσε η Αιμιλία Βασιλοπούλου, επίκουρη καθηγήτρια, κλινική διαιτολόγος και ψυχολόγος στο πλαίσιο της συνεργασίας του καναλιού με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών.