ΒΕΘ και Υπουργείο Παιδείας ενώνουν τις δυνάμεις τους
Συμφωνία για υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας:
Στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας θα προχωρήσουν στις αρχές του νέου έτους το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Πρόκειται για την απόφαση την οποία έλαβαν κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στο ΒΕΘ ο υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Νίκος Παπαϊωάννου και ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, Μάριος Παπαδόπουλος.
Ο κ. Παπαδόπουλος επισήμανε την ανάγκη διασύνδεσης εκπαίδευσης και παραγωγής, ενώ τόνισε τη δυσκολία εύρεσης εξειδικευμένου προσωπικού.
Από την πλευρά του ο κ. Παπαϊωάννου υπογράμμισε τη σημασία ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών ΒΕΘ και Υπουργείου Παιδείας. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η υπογραφή MoU που στόχο έχει να αποτελέσει το έρεισμα για την εύρεση λύσεων στο ακανθώδες ζήτημα της έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού.
Παράλληλα συζητήθηκε το ενδεχόμενο δημιουργίας προωθητικής καμπάνιας που θα προκύψει από τη συνεργασία των δυο πλευρών με αιχμή του δόρατος τη σημασία της επιχειρηματικότητας και πώς αυτή προάγεται μέσα από τη
διασύνδεση της με την εκπαίδευση.
Στη συνάντηση παρόντες ήταν ο α ´αντιπρόεδρος του ΒΕΘ, Πέτρος Καλπακίδης, το μέλος του δ.σ., Χρήστος Γκίνης και ο διευθυντής του επιμελητηρίου, Αντώνης Μαραγκός.























































