Άρχισε ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος «Σύγχρονες Τεχνολογίες Προγραμματισμού: Java & Spring Academy»
ΠΑΜΑΚ:
Την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 ξεκίνησε o 2ος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος του Κέντρου Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με τίτλο «Σύγχρονες Τεχνολογίες Προγραμματισμού: Java & Spring Academy» και στόχο την κατάρτιση των συμμετεχόντων σε σύγχρονες μεθοδολογίες και πρακτικές ανάπτυξης λογισμικού.
Το πρόγραμμα παρέχεται στο πλαίσιο συνεργασίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και της Accenture, ηγέτιδας εταιρείας παροχής υπηρεσιών προς επιχειρήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, με κορυφαίες δυνατότητες στους τομείς των ψηφιακών τεχνολογιών, του cloud και της ασφάλειας. Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να εργαστούν ως μέλη ομάδων ανάπτυξης λογισμικού, τόσο στην Accenture όσο και στον ευρύτερο κλάδο της βιομηχανίας λογισμικού.
Το πρόγραμμα, διάρκειας 105 ωρών, περιλαμβάνει θεωρητικές διαλέξεις και εργαστηριακά μαθήματα ενώ συνοδεύεται από παράλληλη ανάπτυξη ατομικού project προσομοιώνοντας τις διαδικασίες ανάπτυξης έργων λογισμικού σε πραγματικό περιβάλλον. Περιλαμβάνονται αντικείμενα όπως εισαγωγικά και προηγμένα θέματα της γλώσσας προγραμματισμού Java καθώς και Enterprise Programming Frameworks – Spring Core, θέματα σχεδίασης και χρήσης βάσεων δεδομένων, υπηρεσίες ιστού, αρχές Τεχνολογίας Λογισμικού και Ευέλικτων Μεθόδων κ.α. Η διδασκαλία πραγματοποιείται με υβριδικό τρόπο, καθώς τα μαθήματα πραγματοποιούνται τόσο στις εγκαταστάσεις της Accenture αλλά και διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας σύγχρονης εκπαίδευσης που παρέχεται από το ΚΕΔΙΒΙΜ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος του προγράμματος καλύπτεται πλήρως από χορηγία της εταιρίας Accenture, εξασφαλίζοντας μηδενικό κόστος παρακολούθησης για τους 16 συμμετέχοντες.
Ο επιστημονικά υπεύθυνος του προγράμματος, καθηγητής Αλέξανδρος Χατζηγεωργίου, και Αντιπρύτανης Εξωστρέφειας και Διεθνών Σχέσεων, συνεχάρη τους συμμετέχοντες και υπογράμμισε τις εξαιρετικές επαγγελματικές προοπτικές που δημιουργεί. Όπως σημείωσε, «μέσα από ένα εντατικό πρόγραμμα και με τη συνδρομή εξαιρετικών διδασκόντων ουσιαστικά φιλοδοξούμε να μετατρέψουμε τους συμμετέχοντες, ανεξαρτήτως της πρότερης εμπειρίας τους, σε junior software developers που θα μπορούν άμεσα να απασχοληθούν μετά το πέρας της εκπαίδευσης. Η πολύ επιτυχημένη διεξαγωγή και του 1ου κύκλου του προγράμματος παρέχει τις καλύτερες εγγυήσεις και για τη λειτουργία του τρέχοντος κύκλου». Παράλληλα, ευχαρίστησε την Accenture για την εξαιρετική συνεργασία και τη γενναιόδωρη οικονομική χορηγία που παρέχει αυτή την εξαιρετική ευκαιρία σε αποφοίτους.
Ο Νικόλαος Μοσχάτος, διευθυντής Ανθρωπίνων Πόρων της Accenture, δήλωσε σχετικά «Με βάση το πλάνο προσλήψεων που έχουμε αναπτύξει στη Θεσσαλονίκη, ενισχύουμε και εμπλουτίζουμε διαρκώς τη συνεργασία μας με κορυφαία πανεπιστήμια της Βορείου Ελλάδος. Στόχος μας είναι να φέρουμε πιο κοντά την ακαδημαϊκή κοινότητα με την αγορά εργασίας, παρέχοντας παράλληλα τη δυνατότητα σε δυναμικούς νέους και νέες από τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή, να βρουν άμεσα θέσεις υψηλής απασχολησιμότητας. Στο πλαίσιο αυτό είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος ‘Get Trained. Get Hired!’ που υλοποιούμε σε συνεργασία με το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου».
O Αλέξανδρος Μηνάς, επικεφαλής του Κέντρου Καινοτομίας της Accenture στη Θεσσαλονίκη ανέφερε σχετικά: «Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος ήταν εξαιρετικά επιτυχημένος, βλέποντας ήδη άτομα που εντάχθηκαν στο δυναμικό μας να ξεχωρίζουν για την τεχνική τους κατάρτιση και τις υψηλές τους επιδόσεις. Ενώνοντας πάλι τις δυνάμεις μας με το Πανεπιστήμιο είμαστε σίγουροι ότι ο δεύτερος κύκλος θα είναι ακόμα καλύτερος. Εκ μέρους της ομάδας μας στη Θεσσαλονίκη, καλωσορίζουμε και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στους συμμετέχοντες του δεύτερου κύκλου!».